Посилення ВМСУ: Українські військові у Бельгії навчаться керувати підводними дронами

Група українських військовослужбовців приїхала до Бельгії в межах тренувальної місії Європейського Союзу. Про це повідомила міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер.

"Сьогодні ми вітаємо українських солдатів у Бельгії в межах місії EUMAM. Вони пройдуть навчання на підводних системах, які Бельгія передала Україні. Я висловила їм свою глибоку підтримку і віддала честь за мужність, яку вони демонструють вже майже рік", – написала вона у Twitter.

Наприкінці листопада Бельгійський уряд погодив новий пакет військової допомоги Україні, до якого увійдуть мобільні лабораторії та 10 підводних дронів виробництва бельгійської компанії ECA Robotics Belgium. За словами Дедондер додала, ці безпілотники можуть виявляти всі підводні загрози, чи то міни, чи то шпигунські пристрої.


ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...