Посилили Чорноморський флот: ВМС Росії отримали патрульний корабель "Павел Державин" (фотофакти)

Корабель увійшов до складу з’єднання охорони водного району Новоросійської ВМБ Чорноморського флоту.

До складу Чорноморського флоту Росії прийняли новий патрульний корабель «Павел Державин» проєкту 22160. Про це повідомляє Міністерство оборони РФ, передають Патріоти України.

Заходи з введення корабля (б/н 363) до складу флоту відбувалися у Новоросійській військово-морській базі. Корабель увійшов до складу з’єднання охорони водного району Новоросійської ВМБ Чорноморського флоту. Найближчим часом екіпаж нового корабля почне відпрацювання спеціальних курсових завдань, після здачі яких приступить до виконання планових завдань бойової підготовки.

Патрульний корабель побудований на АТ «Зеленодольский завод имени А.М.Горького», є третім серійним кораблем проєкту 22160. Це корабель, спроєктований і побудований із застосуванням модульної концепції озброєння.

Патрульні кораблі даного проєкту призначені для захисту й охорони морської економічної зони, можуть виконувати пошуково-рятувальні функції та супроводжувати кораблі. Модульні корвети водотоннажністю близько 1700 т розвивають швидкість до 30 вузлів. В якості штатного озброєння кораблі оснащують новою 76,2-мм артилерійською установкою АК-176МА, зенітно-ракетним комплексом і кулеметами. Дальність плавання – 6000 миль, автономність – 60 діб, екіпаж – до 80 осіб. На борту може базуватися вертоліт Ка-27ПС.


МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...