​Посилити проукраїнське лобі: Резніков пояснив американцям, чим загрожує запуск "Північного потоку-2"

Запуск газопроводу «Північний потік-2» матиме наслідки для національної безпеки країни. Про це написав у статті для The Wall Street Journal віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, зазначають Патріоти України.

Через запуск газопроводу Україна з точки зору енергетичної безпеки буде від'єднана від Західної Європи.

«Україна буде непоправно ослаблена, як тільки у Росії буде новий прямий газопровід до Німеччини», – сказав він.

Резніков додав, що для Німеччини «немає комерційної необхідністі у ще одному газопроводі».

«Хоча Німеччина мало що виграє, Україна може втратити доходи від транзиту на мільярди доларів», – прокоментував він.

Раніше стало відомо, що адміністрація президента США Джо Байдена захотіла призначити спецпредставника щодо газопроводу «Північний потік – 2». Держсекретар США попередив учасників «Північного потоку – 2» про наслідки.

Як відомо, 40 американських сенаторів від Республіканської партії закликали президента США Джо Байдена запровадити нові санкції проти учасників газотранзитного проєкту «Північний потік – 2». Раніше 18 європейських компаній припинили свою діяльність у проєкті «Північний потік – 2» через санкції США проти газопроводу.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...