Посилити санкції проти РФ і протистояти “Північному потоку-2”: Україна, Польща й Литва зробили спільну заяву щодо приборкання військової загрози Москви

Україна, Литва й Польща закликали міжнародну спільноту посилити санкції проти Росії через її тривалу агресію, а сам Кремль — відвести свої війська від кордонів України і з її тимчасово окупованих територій.

Так, президенти трьох країн зробили спільну заяву з нагоди 30-ї річниці визнання відновлення незалежності України Польщею й Литвою, повідомляють Патріоти України з посиланням на “Європейська правда”.

“Президенти висловили особливу стурбованість у зв’язку з тривалим погіршенням безпекової ситуації й стабільності в регіоні, а також щораз більшими загрозами, включно з гібридними, що є результатом, зокрема, російської агресії, а також погодилися з потребою спільних зусиль для посилення стійкості до цих загроз для протидії їм у більш ефективний і скоординований спосіб”, — ідеться в документі.

Сторони підтримали суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, зокрема територіальних вод.

Крім того, країни підтвердили свою відданість подальшому зміцненню енергетичної безпеки Європи. Було висловлено глибоку стурбованість проєктом “Північний потік-2”, який вважають викликом для безпеки європейського регіону.

“Вони висловили готовність спільно діяти з метою протистояння монополізації європейського газового ринку Росією, яка використовує енергетику як геополітичний інструмент”, — зазначено в заяві.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...