"Потенційна загроза для України є": Військовий експерт - про ймовірність вторгнення Росії

Агресія Росії проти України на сьогодні має передусім інформаційну складову. Ескалація бойових дій за участю російських збройних сил біля українських кордонів несе лише потенційну небезпеку для України. Про це повідомив у програмі "Сегодня День" на телеканалі "Україна 24" військовий експерт Олег Старіков, передають Патріоти України.

Експерт звернув увагу на те, що до планів, які передбачають напад на іншу країну, може бути допущено лише кілька людей. Крім того, Старіков прокоментував ймовірність перенесення Кремлем атаки на Україну через холодну погоду. "Якщо є якийсь план (у Росії - ред.), то цей план затверджується в генштабі. До нього допущено максимум 5 осіб. Він затверджується верховним головнокомандувачем - конкретно президентом Путіним. У цій ситуації я бачу найбільше саме інформаційну складову, ніж реальну.
Так, є потенційна загроза для України. Тому що взаємини України та РФ важкі, складні та напружені. Ця напруга може перерости в збройну складову або у військову складову, у ведення бойових дій, але це лише потенційна загроза", - зазначив експерт.
Він також зазначив, що приготування до нападу можна визначити за логістичними діями противника. "Без логістики жодні війни не відбуваються. Для того, щоб вести бойові дії, один батальйон на день вимагатиме 60 тонн пального. Це цистерна. Це один батальйон. Наприклад, у нас на сході країни нам необхідно на тиждень 3200 тонн... Тому видно, коли підходить такого виду тилове забезпечення. Тому зараз це більше інформаційна складова, ніж реальна", — сказав Старіков.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...