Потік 500-х окупантів посилюється: У ГУР назвали кількість дезертирів з армії Росії та звідки тікають найчастіше

Станом на кінець квітня 2024 року кількість дезертирів з Південного військового округу окупаційної армії РФ досягла 18 тисяч осіб. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України в понеділок, 29 квітня.

За даними розвідки, левова частка – близько 12 тисяч утікачів – припадає на 8-му загальновійськову армію, яку РФ постійно задіює у бойових діях на сході України. Орієнтовно 10 тисяч з них призвані Москвою через мобілізацію. Решта 2 тисячі – контрактники.

"У 58-ій загальновійськовій армії, що також входить до Південного округу армії держави-агресора, рівень дезертирства становить близько 2500 осіб", – йдеться у повідомленні.

Раніше ЗМІ повідомили, що у Росії різко зросла кількість вироків у справах про дезертирство. З початку 2024 року суди щодня оголошують в середньому по 34 вироки за втечу зі служби.

Шукають незгодних із окупацією: Росіяни створили "антитерористичну комісію" на ТОТ

четвер, 16 травень 2024, 20:01

Росіяни створили на тимчасово окупованих територіях псевдоправоохоронне об’єднання - "антитерористичну комісію" і шукають у соцмережах незгодних з окупацією. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров, передають Патріоти України. "Хочуть трим...

"Словаки дали нам приклад": Туск заявив про погрози на свою адресу після замаху на Фіцо

четвер, 16 травень 2024, 19:53

У четвер, 16 травня, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск оприлюднив одну з погроз, отриманих на свою адресу після замаху на главу уряду Словаччини Роберта Фіцо, передають Патріоти України. На своїй сторінці в X Туск показав скріншот поста, в якому йдет...