Потім була війна: Данілов розповів про ранок 24 лютого та перші дзвінки президента

Секретар РНБО поділився першими враженнями від дій уряду. 24 лютого 2022 року почалося повномасштабне вторгнення Росії. Він розповів у "VIP з Наталією Мосейчук" на телеканалі "1+1" в рамках телемарафону про перші години ранку, передають Патріоти України.

У перші дні повномасштабної війни Україна залишилася із ворогом один на один. "24 лютого я мав доволі довгу розмову із президентом. Я йому сказав, що зараз нам навряд чи хто допоможе. Наше завання зараз вистояти перший тиждень-півтора. А потім буде допомога", - зазначив Данілов.

Щодо підготовки до вторгнення, він відмітив, що війну спрогнозувати неможливо. "Коли кажуть, що до війни можна підготуватися... Ви можете підготуватися до весілля, якихось інших речей... До війни ні. Ви не знаєте, яка буде поведінка людини у цей час. Кожна людина по-різному реагує на ті чи інші речі", - додав Данілов.

Він також розповів, про що йшлося на перших засіданнях уряду. "Коли почалася гаряча фаза війни, двічі на день президент збирав всіх представників оборони і безпеки. Питання було одне: зброя, зброя і ще раз зброя", - сказав Данілов.

Секретар РНБО також розповів про перші дзвінки західним партнерам із кабінета президента. "Ззранку 24-го йшов дощ. О 5-й ранку у кабінеті був Монастирський та президент. Я звернув увагу, що Зеленський був у білій сорочці, костюмі. Він зробив перший дзвінок Борису Джонсону о пів на шосту. А потім була війна", - розповів Данілов.

Не був пристебнутим, а машина поїхала на заборонений сигнал світлофора: В Ізраїлі міністр нацбезпеки потрапив у ДТП

субота, 27 квітень 2024, 18:44

Увечері 26 квітня в місті Рамла в Ізраїлі в ДТП потрапив автомобіль, у якому їхав міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір. Про це повідомило видання Ynet, передають Патріоти України. Бен-Гвір потрапив в аварію після того, як їхав із місця ...

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...