"Потім може бути пізно": Дипломат пояснив, чому Заходу важко протидіяти спецопераціям Росії

Заходу необхідно активізувати протидію російській гібридній війні, знайти швидші й ефективніші методи. Тому що Кремль діє активно, нахабно й цинічно, використовуючи будь-яку можливість для досягнення своїх цілей, передають Патріоти України.

У коментарі OBOZ.UA дипломат Ігор Долгов, який очолював Місію України при НАТО, зазначив: прояви гібридної війни будуть, допоки існуватиме протистояння демократії й тоталітаризму. І в США, і в Європі бачать це давно, але із захистом від Росії досі є проблеми.

"Питання в тому, що протиставити російським спецопераціям такого напрямку? Це досить складно обмежити і ще складніше контролювати. Тому що контрольовані засоби масової інформації чи політичне поле, наприклад, у тоталітарних Китаї та Росії, вдалося зробити. У Європі і в Штатах встановити жорсткий контроль за діяльністю ЗМІ та політичних партій майже неможливо", – зазначив колишній заступник глави МЗС України.

Інформаційні ворожі спецоперації особливо ефективні проти тих, хто піддається впливу. Наприклад, на сході Німеччини більш схильні вірити російським наративам про війну в Україні.

"Чому в Німеччині росіяни найактивніші? Тому що, будучи країною демократичною, вона не може діяти силовими методами без рішень суду. Мають бути ухвалені рішення відповідних органів, які за це відповідають, а просто розігнати все це не вийде", – пояснив експерт.

Окрім того, ще з часів окупації Східної Німеччини російська розвідка залишила там багато агентів. Це полегшує росіянам роботу.

Долгов підкреслив: Заходу треба діяти швидше та рішучіше.

"Якщо говорити про те, як діє ця російська система, вона ж діє і "вправо, і вліво", працює і з "фашистами і з антифашистами". Тобто їм все одно, з ким працювати, головне, щоб усі ці рухи вносили сумбур всередині Європейського Союзу. Усі засоби годяться, якщо треба зробити шкоду", – сказав він.

Тому в ЄС "повинні нарешті реально задуматися та починати активно створювати протиотруту таким спецопераціям, бо потім може вже буде й пізно".

"Потім може бути пізно": Дипломат пояснив, чому Заходу важко протидіяти спецопераціям Росії

четвер, 12 вересень 2024, 0:20

Заходу необхідно активізувати протидію російській гібридній війні, знайти швидші й ефективніші методи. Тому що Кремль діє активно, нахабно й цинічно, використовуючи будь-яку можливість для досягнення своїх цілей, передають Патріоти України. У коментарі...

Британія дозволила Україні бити ракетами Storm Shadow вглиб Росії - The Guardian

четвер, 12 вересень 2024, 0:03

Британія дозволила бити Україні ракетами Storm Shadow по цілях углиб Росії. . Велика Британія ухвалила рішення дозволити Україні використовувати крилаті ракети Storm Shadow по цілях на території Росії. Однак найближчим часом офіційно про це не оголошу...