Потрапили у "пастку": У РФ немає ані ресурсів, ані людей, щоб утримувати захоплені українські території, - генерал СБУ Ягун

Генерал-майор Служби безпеки України та колишній заступник голови цього відомства Віктор Ягун заявив, що у Росія немає шансів утримати окуповані нею українські території. У противника немає для цього ані людей, ані необхідних ресурсів. Про це Ягун сказав в інтерв'ю "Радіо НВ", передають Патріоти України.

Він пояснив, що росіяни зіткнулися з нестачею колаборантів на нещодавно захоплених територіях, бо люди побачили, що ситуація в окупованих містах Донбасу зараз набагато гірша, ніж була до російського вторгнення.

"Найцікавіше , що колаборанти знайшлися в поліції, я не кажу, що масово, але вони там знайшлися, а на рівні комунальних послуг, вчителів, медичних працівників і навіть фермерів, які просто відмовляються сіяти, бо бачать, що відбувається. І немає гарантії, де вони все це продаватимуть, і чи воно залишиться у них. Вони кажуть, що ми перейдемо на городи, протримаємось рік чи два, умовно кажучи, але не допомагатимемо вам", – розповів генерал.

За його словами, загарбники не збираються вкладати гроші в окуповані території. Це створює проблеми як для них самих, так і для українців, які опинилися там у пастці. Віктор Ягун підкреслив, що 40-мільйонну країну можна окупувати, але утримувати її неможливо. Це "просто фізично нереально", додав він.

"Вони можуть тримати фронт, вони можуть наступати, але забезпечити життя цих людей без будь-яких гуманітарних катастроф, вони цього просто не можуть. І вони не мають живих ресурсів для того, щоб везти туди і забезпечувати постійний порядок на цих територіях. Навіть якщо вони думали, що використовуватимуть колабораціоністів із Донецької та Луганської областей, на всіх не вистачить", – впевнений ексзаступник голови СБУ.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...