Потрапили в полон на півдні: У "ДНР" висунули звинувачення ще двом британським добровольцям, які брали участь у війні в Україні

У "ДНР" висунули звинувачення ще двом добровольцям із Великої Британії, які брали участь у війні з РФ на боці України. Відомі їхні імена – Ділан Гілі та Ендрю Гілл. Про це пише The Insider, посилаючись на ресурс окупантів "Донецьке агентство новин", передають Патріоти України.

Там, у свою чергу, посилаються на "поінформоване джерело". "Інкримінуються їм ті самі статті, як і трьом раніше засудженим найманцям. Ведеться слідство, пред'явлено звинувачення", – сказано в повідомленні.

Повідомляється, що військовослужбовці так званої армії "ДНР" взяли Ендрю Гілла у полон у квітні на території Миколаївської області. Британець каже, що він приїхав до України як медик.

При цьому російський пропагандистський ресурс "РИА Новости", посилаючись на джерело в російських силових структурах, заявив, що доброволець нібито "причетний до знищення бронетранспортера МТ-ЛБ ЗС РФ, вбивства як мінімум двох російських військових та поранення ще трьох".

У РФ стверджують, що Ендрю Гілл самостійно приїхав в Україну з Польщі, після чого пробув близько трьох тижнів у Києві і вирушив до Миколаєва, де нібито "мешкав у невідомому місці, схожому на готель, разом із 15 іншими іноземцями".

Зазначимо, що ім'я другого полоненого – Ділана Гілі – з'явилося у статті The Guardian. Там сказано, що він разом із ще одним британцем приїхав до України добровільно, займався волонтерством та потрапив у полон до російських окупантів у Запорізькій області.

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...