Потрапив у засідку: У Белгородський області ліквідували полковника РФ, який мав організувати відсіч "ДРГ"

Російські добровольці "денацифікували" російського полковника Володимира Кузнєцова. Він мав організувати відсіч "українським диверсантам" у Бєлгородській області, передають Патріоти України.

Неподалік кордону з Україною російський полковник потрапив у засідку і був ліквідований. Про це повідомив один із російських пропагандистів, окупант із позивним "Тринадцятий".

"Підтверджується інформація про загибель у Бєлгородській області полковника-десантника Володимира Кузнєцова. Його завданням була організація відсічі українським диверсантам, він потрапив у засідку на службовому автомобілі недалеко від кордону (чому полковник був без охорони в неброньованій машині?). Рук не піднімав. Пощади не просив. Поліг у стрілецькому бою, зі зброєю в руках", – у властивій російським пропагандистам манері надав ліквідації Кузнєцова героїчного флеру окупант.

Окупант був одружений з головою міського округу Істри у Московській області Тетяною Вітушевою. Він воював проти України із жовтня 2022 року. На війну, пишуть російські пропагандисти, окупант подався добровольцем.

Український офіцер Анатолій Штефан уточнив, що полковник Володимир Кузнєцов із позивним "Улан" командував 1009 мотострілецьким полком ЗС РФ. Також поранення в Бєлгородській області отримав командир 3 батальйону 1009 року мотострілкового полку "Страннік".

А блогер Necro Mancer виявив у російських пабликах повідомлення про те, що ліквідацією Кузнєцова втрати ЗС РФ у Бєлгородській області не обмежуються.

"Нам повідомили про загибель командира мотострілецького 1009-го полку, який воював під позивним "Улан"... Великих втрат зазнали 8-ма і 9-та роти полку. За останніми даними, 8 рота потрапила в оточення. Також поранено командира 3-го батальйону 1009 р. полку з позивним "Страннік", – писали росіяни.

Окупанта було ліквідовано 5 червня. Поховали Кузнєцова в Істрі 8 червня. Йому вручили орден мужності посмертно.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...