"Потрібен правильний момент": Шольц дивно висловився про можливе постачання Taurus, які так потрібні Україні

Федеральному канцлеру Німеччини Олафу Шольцу на Мюнхенській безпековій конференції довелося виправдовуватися за те, що Німеччина не постачає ракети Taurus Україні. Про це повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди", передають Патріоти України.

Шольца після його виступу кілька разів спитали, про причини, через які Німеччина не постачає Україні далекобійні ракети Taurus.

"Це питання дивне – ви знаєте, що Німеччина витрачає (на постачання в Україну) найбільше в Європі", – заявив канцлер, нагадавши, що Німеччина після США витрачає найбільше для зброю для України.

Після перепитувань про причини гальмування з постачанням ракет він, утім, наголосив що питання у пошуку найкращого моменту для цього. "Важливо ухвалювати правильні рішення у правильний момент. І ми робимо ці рішення", – пояснив канцлер.

Шольц ухилився від прямої відповіді на питання про постачання ракет Taurus, але натякнув, що буде розвиток у тому, що Німеччина готова постачати Україні. "Крок за кроком ми продовжуємо ухвалювати правильні рішення", – заявив він.

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...

"Постраждали 13 людей": У міноборони РФ заявили про обстріл Білгородщини

неділя, 19 травень 2024, 20:54

Російське міністерство оборони заявило про нібито знищення 4 повітряних засобів над Білгородською областю. Водночас відомо про буцімто 13 постраждалих. Про це повідомляє міноборони РФ, передають Патріоти України. "Близько 19:00 мск припинено чергову сп...