Потрібен розвал Росії: Роман Світан розповів, коли можлива перемога України над країною-агресором

Війна, яка триває в Україні вже 9 років, не закінчиться навіть якщо ЗСУ вийдуть на кордони 1991 року. Повна перемога у цьому протистоянні може бути тільки, коли розвалиться сама Росія. Про це в інтерв'ю розповів полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Роман Світан, передають Патріоти України.

На його думку, вийти на кордони 1991 року можна за рік. Але для цього необхідно мати достатньо далекобійного озброєння та снарядів. Росіяни однозначно будуть опиратись та наступати.

Буде необхідна демілітаризація частини території біля кордону — приблизно 150 — 200 кілометрів. Або відселяти наших людей від лінії кордону з рф.

Полковник назвав 2 етапи перемоги України — вихід ЗСУ на кордони 1991 року та розвал росії. За його словами, влітку 2023 року ЗСУ можуть вийти на Азовське узбережжя та зачистити Крим. Для звільнення Донбасу потрібно більше часу, але це реально до кінця цього року.

Військовий також зазначив, що Україні необхідно запускати виробництво далекобійних ракет та виводити з ладу російські воєнні заводи. Для цього знадобиться близько 10 років. Але Світан також впевнений, що за цей період сама росія розпадеться, в тому числі й за допомогою економічних санкцій.

Світан також наголосив, що Бахмут, за який зараз йдуть запеклі бої, неможливо буде відновити. Та його ніхто не буде відновлювати. Він залишиться пам'ятником заходу туди росіян. Він також нагадав, що на Донбасі вже немає деяких населених пунктів — частина повністю зруйнована, частина міст — понівечена.

Щодо росії, то військовий впевнений, що її треба закривати та ізолювати. Він додав, що з України необхідно всіх росіян забрати. Також слід подбати, аби вони не «розповзались» по світу.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...