Потрібна експертиза: На суді у справі про збитий бойовиками в Луганську Іл-76 відкрилися сенсаційні подробиці

За 20 хвилин до планованого приземлення літака в аеропорту почався бій.

У справі про збитий військовий літак Іл-76 над Луганськом влітку 2014 року, коли загинули 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу, з'явилася нова інформація, повідомляють Патріоти України.

На черговому засіданні Красногвардійського районного суду Дніпра в справі проти ватажків угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького, Олександра Гурєєва і Андрія Патрушева заслухали аудіозаписи телефонних розмов бойовиків напередодні і після збивання літака, зроблені українськими спецслужбами.
Із записів зрозуміло, що безпосереднє керівництво операцією по збивання українського літака здійснював заступник командира батальйону «Зоря» Андрій Патрушев, він також давав команди про прохід через КПП групи російських військових і саме йому безпосередньо перед збиванням літака доповідали, що в аеропорту йде бій.
За словами адвоката сімей загиблих військовослужбовців Віталія Погосяна, з аудіозаписів розмов бойовиків стали відомі нові обставини трагедії, яким ще належить дати оцінку. «Ми слухали розмови бойовиків, і вони кажуть, що за 20 хвилин до планованого приземлення літака в аеропорту почався бій. Між ким і ким - питання відкрите. Бойовики кажуть, що нібито між українськими підрозділами. Але в будь-якому випадку, наземна група "Славутич", яка повинна була забезпечувати безпеку польоту з землі, не могла це зробити. І це важлива обставина. У справі генерала Назарова цієї інформації не було, вона з'явилася в справі Плотницького. Я вважаю, цю інформацію повинна вивчити експертиза, яка триває, по суті, вже другий рік», - сказав Погосян.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...