Потрібні люди з джойстиками, а не з автоматами: Бутусов розповів, як змінити ситуацію на фронті

Військовий оглядач Юрій Бутусов, який постійно буває на передовій, вважає, що на фронті потрібно збільшувати не кількість людей з автоматами, на що направлені мобілізаційні заходи зараз, а кількість людей з джойстиками, з екранами, які керують дронами та системами озброєння. Про це він сказав в етері Radio NV, передають Патріоти України.

Зміни в системі мобілізації, вважає журналіст, повинні бути орієнтовані на збільшення технологічної компоненти в українській армії.

За словами Бутусова, у війську потрібно змінювати організаційно-штатну структуру, оскільки вона не відповідає умовам ведення сучасних бойових дій, які побудовані на техніці, на застосуванні сучасних оптико-електронних систем розвідки, на масовому застосуванні дронів і на тому, що зараз бойові дії ведуться на достатньо обмеженій ділянці фронту.

«Потрібно зміни в організаційно-штатній структурі, які дозволять збільшити компонент технічний, технологічний в армії і зменшити таким чином навантаження на піхоту. У нас постійно витрата штурмовиків, постійно витрата піхотинців. А вона через що? Через те, що ми змушені воювати піхотою замість того, щоб збільшувати кількість технологій й воювати більше дронами, і нам треба перебудовуватись», — вважає Бутусов.

На думку військового оглядача, збільшення кількості людей з джойстиками приведе до того, що мобілізація буде проходити більш адекватно, втрати будуть зменшені, і таким чином буде впорядковане поповнення військ, ротація, відпочинок людей. «Це все потребує системних змін», — резюмував Юрій Бутусов.


Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...