Потрібно бити по слабких точках Росії: Народи Ідель-Уралу можуть зіграти значну роль у дезінтеграції РФ, - офіцер ЗСУ

Обидва варіанти звільнення окупованих територій і військовий і дипломатичний повинні максимально послабити Росію.

Велика кількість корінних народів РФ здавна відчувають тиск Москви і борються за збереження власної ідентичності – мови і традиційЄ два варіанти звільнення окупованих територій : військовий і дипломатичний. В обох Росія має максимально ослабнути.Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить офіцер резерву Збройних сил Роман Кулик, передають Патріоти України.

"Це не відбудеться просто так, слід активно працювати на її виснаження, а не замикатись в глухій обороні. Військовий шлях звільнення можливий, якщо РФ забереться з Донбасу разом зі своїми військовими і технікою. З місцевими бандами легко впорається ЗСУ", - вважає він.
Крим - марафонська проблема на десятиліття, підкреслює офіцер.
"Найближчим часом її не вирішити. За російським законодавством півострів та Севастополь є суб'єктами федерації і це буде питанням національної ваги навіть після зміни влади. Ми маємо працювати над посиленням українських інституцій та ідентичності, водночас працюючи на послаблення ворога. Україні потрібні експерти та think-tank по проблематиці РФ. Вона має слабкі точки, куди Україна може бити з мінімальним використанням ресурсів. Наприклад, думка про монолітність федерації – великий міф.
Велика кількість корінних народів РФ здавна відчувають тиск Москви і борються за збереження власної ідентичності – мови і традицій. Йдеться про ерзян, удмуртів, татарів, башкирів та інших. Народи Ідель-Уралу можуть зіграти значну роль у дезінтеграції РФ, або її сильному послабленні. Це лише одна з точок впливу, яку ми маємо розробляти на державному рівні, щоб підважити стабільність режиму і здобути переваги над ворогом. Конфлікт між центром та регіонами. Це вимагатиме від Кремля додаткових ресурсів для приборкання відцентрових рухів", - пояснює Роман Кулик.
За його словами, рано чи пізно настане момент, коли Москві доведеться залишити Крим і Донбас.
"Але для цього необхідна системна робота державного апарату України і стратегія на кількадесят років, а не групи ентузіастів", - додає офіцер.
Джерело: Газета.ua

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...