"Потрібно дивитися": В Україні вже готуються до наступних виборів, - нардепка

Центральна виборча комісія видала постанову, яка свідчить про можливу підготовку до виборів. Про це 30 вересня в ефірі "Ранок.LIVE" повідомила нардепка Оксана Савчук, передають Патріоти України.

Вона згадала останні обстріли Сум, Запоріжжя та інших міст, наголосивши, що не всі українці можуть говорити про вибори нині. Те ж стосується і військовослужбовців, які перебувають на фронті.

"Чи має можливість наша країна оперативно підготуватися після завершення воєнного стану до виборів? Так, має", — зауважила депутатка.

З її слів, як тільки завершиться воєнний стан і парламент проголосує за зміни, вибори все ж відбудуться. 20 вересня ЦВК вже видала постанову про впорядкування виборчих дільниць. Не виключено, що це сигнал про проведення "підпільної роботи" з підготовки до майбутніх виборів.

"Виборчі дільниці станом на сьогодні сформовані за останніми виборами, які відбулися у 2020 році — місцеві. І тепер потрібно взагалі дивитися по наявній території, які виборчі дільниці є. Зрештою, деякі точки, де колись відбувалося голосування, зруйновані війною", — пояснила Савчук.

Вона уточнила, що ЦВК має зробити аналіз чинного стану речей і вже розпочала роботу над цим.

"Особисто моя думка — вибори в Україні відбудуться згідно з законом одразу після завершення воєнного стану", — поділилась нардепка.

З її слів, питання у тому, як саме ці вибори будуть відбуватися — одночасно президентські та парламентські або спочатку президентські, чи залишать мажоритарну систему. Це залежить від того, як Україна вийде з війни та яка буде політична ситуація.

Савчук припустила, що кошти на вибори дадуть європейські партнери.

"Коли дим розсіявся, 16 МТ-ЛБ і танк лежали розбитими": Помста окупантів у Вовчанську обернулась катастрофою для них

середа, 2 жовтень 2024, 10:47

Російські окупанти через втрати у техніці були змушені звернутись до застарілого арсеналу. Тепер перед ворожою піхотою постав вибір — підірватися всередині машини чи стати жертвою скиду з БПЛА назовні, передають Патріоти України. 17 російських броньова...

"Скоро почуємо й офіційно": Експерт пояснив, чому сторінку оборони Вугледару треба перегортати

середа, 2 жовтень 2024, 10:30

Незабаром з’являться офіційні повідомлення про повний вихід ЗСУ з Вугледару, попри те, що ввечері 1 жовтня в 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців заявили про контроль частини міста. Так вважає військовий оглядач Денис Попович, пер...