"Потрібно готуватися": Генерал-лейтенант США пояснив, як F-16 змінять ситуацію на фронті в Україні

Україна мала отримати західні винищувачі F-16 ще два роки тому. Що більше цих літаків отримають Збройні сили України, то сильнішими вони будуть у майбутньому. Про це заявив генерал-лейтенант запасу Повітряних сил США Девід Дептул в інтерв'ю АрміяInform.

«Україні потрібно готуватися до використання цих літаків у тій кількості, яку вона отримує зараз. F-16 збільшать потенціал Повітряних сил ЗСУ. Однак кількість має значення. Чим більше F-16 і чим більш досконалі версії F-16 Україна зможе отримати, тим сильнішими будуть ЗСУ в майбутньому», – розповів генерал-лейтенант.

На його думку, партнери повинні збільшити кількість винищувачів, що надаються Україні, а також надати вдосконалені блоки F-16 та сучасне озброєння для них. Дептул наголосив, що нашій країні потрібно виготовляти більше безпілотних літальних апаратів із значним бойовим навантаженням та далеким радіусом дії. «Це дасть змогу бити по ключових цілях у РФ і знизить здатність російських військ розгортати свої сили в Україні», – додав він.

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...

Скандал не стихає: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:25

Голова Польської селянської партії, міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш заявив, що блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska, перед...