"Потрібно молитися, щоби були дощі": Ексдиректор ЦРУ назвав перевагу росіян у битві за Донбас

У битві за Київ, в якій українці перемогли, українським захисникам сприяла, зокрема, лісиста місцевість. Водночас відкрита степова місцевість сприятиме російському наступу на сході країни. Про це заявив колишній директор ЦРУ, екскомандувач центральним командуванням США і силами США й НАТО в Іраку і Афганістані генерал Девід Петреус, передають Патріоти України.

За його словами, на сході та півдні переважають степові зони, які сприятимуть широкомасштабному наступу Росії на Донбасі.

"Там відкрита місцевість, на відміну від того, як вона виглядає навколо Сум, Чернігова чи Києва. Тобто, це сприятливіша територія для того, щоби піти по широкому фронту, танковим силам тощо. Тому нам потрібно молитися, щоб, скажімо, були дощі й щоб рух бронетехніки РФ було утруднено через погодні умови", - сказав екс-командувач силами США.

При цьому Петреус уточнив, що росіяни борються чисельністю, а не вмінням. "Ви вже показали здатність боротися і боротися і успішно, і ефективно. І хоча місцевість буде не настільки сприятливою для українських військ, тим не менш, можна якось це компенсувати, тому що росіяни борються лише чисельністю, а не вмінням", - додав генерал.

Петреус не виключає, що російські війська біля Харкова мають на меті відтягувати на себе українських військових, щоби вони не могли діяти за іншими напрямками. Генерал також висловив захоплення діями українських сил в Миколаєві, які не дали Росії просунутися в Одесу.

"Окупанти залякані, що їх розстріляють": Військовослужбовець ЗСУ розповів про бої на Лиманському напрямку і самогубства в лавах ворога

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:42

Понад місяць російські війська активно штурмують позиції Сил оборони на Лиманському напрямку. У бій окупанти посилають піхотні групи, які мають наказ не повертатись ні за яких умов. Про ситуацію на цій ділянці фронту в етері "Суспільне. Студія" розпові...

Кремлю є чого боятися: Російські добровольці готують нові рейди на територію РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:30

Для російських добровольчих угруповань, як Легіон "Свобода Росії", "РДК" чи "Сибірський батальйон", які воюють на боці України, глобальні цілі не змінилися. Про це в інтерв'ю "Nexta.TV" повідомив Олексій Барановський - доброволець Легіону "Свобода Росі...