Потрібно показати "жовту картку": Польський генерал заявив, що Угорщині не місце в НАТО через позицію Орбана

Якщо угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан шантажуватиме країни-члени НАТО, країну варто виключити з Альянсу. Таку заяву зробив польський експерт, колишній командувач Сухопутними військами Польщі Вальдемар Скшипчак в інтерв'ю "Укрінформу", передають Патріоти України.

Він висловив думку, що у влади Угорщини було достатньо часу, щоб вибрати на чиєму вона боці. Скшипчак підкреслив, що НАТО дало достатньо часу Угорщині, щоб вона "отямилась". "Якщо Угорщина на боці Путіна, то їй потрібно показати "жовту картку" і сказати: якщо ви не зміните позицію, то виходьте з НАТО", - підкреслив польський військовий.

Він заявив, що не може бути так, що Угорщина тероризує весь Альянс, потрібно перервати угорський шантаж в НАТО. "Якщо Орбан хоче шантажувати НАТО, то Угорщину треба виключити з Альянсу", - сказав Скшипчак.

Він додав, що НАТО є монолітною структурою, відкритою для тих, хто захищає демократію, свободу і мир, тому в ньому не місце країнам, які грають на дві сторони.

Польський військовий зазначив, що Угорщині потрібно чітко дати зрозуміти, що позиція Орбана шкодить єдності НАТО, тому країна буде або з Альянсом або проти. "У другому випадку така Угорщина не потрібна, вона є для Альянсу політичним і економічним тягарем. Для країн з такою позицією, як у Орбана, не може бути місця в НАТО", - вважає Скшипчак.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...