Потрібно стати більш жорсткими: У Чехії закликають Європу гідно відповісти Росії на шантаж газовою війною

Спеціальний уповноважений Чехії з питань енергетичної безпеки Вацлав Бартушка вважає, що Європі не варто "церемонитися" з Росією і необхідно оголосити газову війну. Таку думку він вислови в інтерв'ю з "Радіожурналістом", зазначають Патріоти України.

За його словами, необхідно продемонструвати жорстку позицію щодо цін на газ.

"Європа занадто довго "панькається" зі своїми постачальниками, була занадто м'якою з ними. Наша помилка в тому, що ми досі дуже церемонилися з російськими, норвежцями, алжирцями (йдеться про постачальників - Ред). Потрібно стати більш жорсткими споживачами і вести себе відповідно до своїх розмірів, впливу і багатства", - наголосив Бартушка.

Він також зауважив, що для РФ Європа є найбільшим споживачем газу, а також головним замовником, який може створити проблеми на найбільшому ринку. Криза криється в тому, що країни-постачальники не готові до того, що ЄС має намір позбутися залежності від нафти і газу за допомогою переходу на "зелену" енергетику.

Як повідомлялося, Угорщина підписала з російським "Газпромом" контракт про транзит газу в обхід України. Документ між "Газпромом" і MVM CEEnergy Ltd уклали терміном на 15 років - до 2036 року. За умовами, Росія щорічно відвантажуватиме паливо через Сербію та Австрію. Паливо почало надходити до Угорщину від 1 жовтня через "Турецький потік" і газопроводи Південно-Східної Європи.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...