"Потрібно ставити крапку": Пригожин заговорив про необхідність закінчення так званої СВО. Він більше не вірить, що РФ вдасться досягти суттєвих результатів

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин вважає, що Росія досягла цілей "спеціальної військової операції" в Україні, бо не вірить, що РФ вдасться досягти суттєвих результатів. І так звану "операцію" пора закінчити. Про це Пригожин написав у своїй статті.

"У якомусь сенсі ми справді їх (цілі - ред.) досягли. Ми перемололи величезну кількість бійців ЗСУ і можемо самі собі звітувати про те, що завдання СВО виконані. Росія відрізала Азовське та великий шматок Чорного моря, захопила жирний шматок території України та створила сухопутний коридор у Крим", – перерахував Пригожин.

Він вважає, що "для влади та суспільства в цілому сьогодні необхідно поставити жирну крапку" у цій війні. На думку Пригожина, ідеальним варіантом було б "оголосити про закінчення СВО та повідомити всім про те, що Росія досягла тих результатів, які планувала". Однак для цього, як він вважає, потрібно "намертво закріпитися, закігтитися на тих територіях, які вже є".

Він не вірить, що Росії вдасться досягти суттєвих результатів, оскільки змінилася сама Україна та ставлення союзників.

"Але є лукавство – якщо раніше Україна була частиною колишньої Росії, то тепер це є абсолютно національно-орієнтована держава. Якщо до 24 лютого 2022 року Євросоюз хотів дати Україні десяток мільйонів доларів, то тепер на війну їм збагрюють десятки мільярдів", – написав він.


У ворога проблеми з авіатерором українських територій з Криму: Через масований ракетний удар вибухнув головний артилерійський склад аеродрому "Бельбек", - "Атеш"

четвер, 16 травень 2024, 2:35

За найбільш сміливими заявами експертів провідний аеродром російський військової авіації в Криму був практично знищений. У тимчасово окупованому Криму пошкоджено головний артилерійський склад військового аеродрому "Бельбек". Про це ввечері 15 травня п...

Оборона Вовчанська: Прикордонники показали, як знищили два російських танки, котрими загарбники атакували найближче до держкордону місто Харківщини (відео)

четвер, 16 травень 2024, 1:45

Прикордонники-аеророзвідники знищили два російських танки, з яких окупанти обстрілювали околиці міста Вовчанськ на Харківщині. . Пілоти розвідувальних БпЛА переслідували ворожу техніку до місця стоянки і за першої ж нагоди нанесли вогневе ураження.