Потрібно вбити російський експорт: Україна надіслала ЄС пропозиції щодо сьомого пакета санкцій


Україна надіслала Європейському Союзу пропозиції щодо санкцій, які мають бути внесені до сьомого пакета обмежень щодо Росії, передають Патріоти України.

Йдеться про три ключові напрями: це - секторальні санкції (зокрема енергетичні), персональні санкції, а також заходи, спрямовані на усунення лазівок для обходу вже запроваджених обмежень. Головне завдання – позбавити Росію експорту. Про це заявив міністр МЗС України Дмитро Кулеба. Він 8 червня підписав відповідний офіційний лист.

У ньому містяться пропозиції, які розробила Міжнародна група експертів під головуванням Майкла Макфола та Андрія Єрмака (група Макфола-Єрмака). Кулеба перерахував ключові напрями:

  1. Нові секторальні санкції у сфері енергетики, фінансів та торгівлі.
  2. Дорожня карта нових персональних санкцій проти російських олігархів, чиновників та керівників держпідприємств.
  3. Закриття виявлених лазівок для ухилення від санкцій.

"Глобальне завдання як для ЄС, так і для Групи Семи та інших провідних гравців – Вбити. Російський. Експорт. Економіка РФ націлена на експорт. Вони заробляють основні гроші на продажі сировини та товарів за кордон. 70% усього цього добра транспортується морем. При цьому свій торговий флот РФ здатна забезпечити лише малу частину. Росія залежить від іноземних суден. Це їхня ахіллесова п'ята, яку ми з партнерами обов'язково відіб'ємо", – додав міністр.

Кулеба окремо підкреслив, що нові санкції проти Росії потрібно вводити якнайшвидше. За його словами, Україна категорично заперечує пропозиції почекати з наступними санкціями.

"Ми вдячні ЄС за шостий пакет санкцій, але вже потрібен сьомий. І невідкладно... Ми розуміємо, що деякі європейські політики зараз почнуть говорити, що треба почекати, подумати, вивчити вплив введених санкцій тощо... поле бою на сході України і всі руйнування та горе, яких завдають російські загарбники, щоб зрозуміти: немає часу на зволікання!" – закликав глава українського МЗС.

"Бавовни" стає все більше: Розвідка Британії оцінила здатність Москви захистити військові заводи від українських дронів

вівторок, 16 квітень 2024, 16:38

Російська влада намагається балансувати між захистом заводів у глибині країни та військ на лінії фронту. Пріоритет віддається військовим, а чи не цивільним, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter. Як за...

У Кремлі відповіли на ідею Макрона щодо "олімпійського перемир'я" в Україні

вівторок, 16 квітень 2024, 15:56

Кремль відхилив заклик президента Франції Еммануеля Макрона до "олімпійського перемир'я" в Україні. Як пише The Guardian, речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що є дещо, що "значно ускладнює процес розгляду подібних ініціатив", передають Патр...