"Потрібно відповісти нестандартно": Вакарчук про ноту РФ щодо українських моряків

Пропозиція росіян щодо повернення моряків є пасткою, «цинічною і єзуїтською позицією».

Святослав Вакарчук. Фото: УНІАН.

Лідер партії Голос Святослав Вакарчук відкинув пропозицію РФ судити українських моряків в Україні за російськими законами і вважає, що потрібні «нестандартні» підходи для їх звільнення. Про це Вакарчук сказав в ефірі програми Факти тижня на телеканалі ICTV в неділю, передають Патріоти України.

«Я повністю підтримую кандидата від нашої партії на виборах Віктора Сороку (батько полоненого моряка Василя Сороки — Ред.). Він батько дитини, він переживає, але навіть він розуміє, що честь і гідність тих моряків, які зараз в російських в’язницях, це дуже важливо. Він сказав, що ми не можемо повернути наших дітей як злочинців», — цитує Вакарчука.

Вакарчук додав, що пропозиція РФ щодо повернення моряків є пасткою, «цинічною і єзуїтською позицією». «Росія — досвідчений і цинічний парламентер, вони можуть використовувати будь-яку нашу слабкість, в тому числі, бажання будь-якою ціною отримати легку політичну перемогу і повернути когось додому … потрібно дійсно шукати нестандартні підходи, дипломатично тиснути. Нам потрібен прямий діалог з Росією, але нам потрібно всім бути разом», — додав він.

25 червня Росія надіслала посольству України в Москві ноту, у якій, серед іншого, запропоновано Києву дати письмові гарантії того, що після звільнення моряків їхнє судове переслідування буде продовжено.

Хоче продемонструвати силу: Путін віддав наказ провести навчання із застосування ядерної зброї

понеділок, 6 травень 2024, 16:30

Очільник Кремля Володимир Путін доручив Генштабу ЗС РФ провести навчання із застосування нестратегічної ядерної зброї. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони країни-агресорки, передають Патріоти України. "За дорученням верховного головноком...

Хочуть влаштувати торг? Сі Цзіньпін у Парижі закликав шукати "хороших шляхів" вирішення "української кризи"

понеділок, 6 травень 2024, 15:26

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що Пекін разом із партнерами нібито шукає "хороші шляхи" для завершення війни в Україні. При цьому повномасштабне вторгнення Росії в Україну він, як і раніше, назвав "українською кризою". Про це Сі Цзіньпін написав у кол...