Потрійні ракети втричі швидші за звук: Бійці ЗСУ освоюють переносні ЗРК Starstreak

Новобранці ЗСУ освоюють ЗРК Starstreak

У Генштабі ЗСУ у понеділок, 22 липня, показали кадри, як українські військові проходять навчання у Британії з управління переносними зенітними ракетними комплексами Starstreak.

За інформацією Генштабу, це навчання значно підвищить здатність українців захищати повітряний простір від атак російської авіації.


Starstreak - британський переносний зенітно-ракетний комплекс, призначений для захисту від повітряних загроз. Ракети Starstreak розвивають швидкість, що перевищує швидкість звуку більш ніж утричі.

ПЗРК Starstreak унікальний тим, що його боєприпаси можуть кілька разів вражати ціль завдяки системі з трьох боєприпасів, які за формою нагадують дротики.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...