Поцупив із Білого дому: У резиденції Трампа під час обшуків знайшли документ, який описує ядерний потенціал іноземного уряду

Під час обшуку в резиденції колишнього президента США Дональда Трампа у Мар-а-Лаго ФБР знайшло документ, в якому описано ядерний потенціал іноземного уряду. Крім того, деякі із вилучених документів докладно описують надсекретні операції США. Про це йдеться у матеріалі The Washington Рost, передають Патріоти України.

Видання посилається на анонімні джерела даних. Так, зміст згаданих документів можуть знати лише президент, деякі урядовці чи близькі до них посадові особи. Доступ до даних про секретні операції вимагає спеціальних дозволів, а про деякі програми можуть бути обізнані лише кілька десятків державних службовців.

Зазначається, що такі записи мають зберігатися під охороною у спеціальному інформаційному об'єкті. Проте Трамп узяв їх, коли залишив Білий дім, і зберігав понад 18 місяців у своїй резиденції.

Усього ФБР вилучило понад 300 секретних документів у Мар-а-Лаго: 184 у наборі з 15 коробок, відправлених до Національного управління архівів та документації у січні, ще 38 передано адвокатом Трампа слідчим у червні, а також понад 100 додаткових документів.

Саме в цій останній партії документів, за даними джерел, було знайдено інформацію про готовність іноземного уряду до ядерної оборони. Водночас джерела не вказали ні про який іноземний уряд йдеться, ні про те, де саме в Мар-а-Лаго було знайдено документ.

За словами джерела, слідчі забили на сполох, коли почали переглядати документи, вилучені у серпні. Команда натрапила на записи, які мають надзвичайно обмежений доступ. Настільки, що навіть деякі з вищих посадових осіб національної безпеки в адміністрації чинного президента Джо Байдена не мали права їх бачити.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....