Потурбувала ще одні мощі: "Паломница" Марченко розповіла про милосердя, матінку Аліпію і чому люди бояться жебраків

У п'ятницю, 2 квітня, вийшла нова серія авторського проекту Оксани Марченко «Паломница», присвячена темі милосердя, в якій показують Голосіївський монастир - місце, куди з усіх боків їдуть за зціленням від найважчих хвороб, повідомляють Патріоти України.

«Новое место нашего с вами паломничества — новое слово о насущной реальности души, характере человека, его умении сострадать, проявлять внимание, помогать, чувствовать и ощущать проблемы других, как свои. Слово о милостыне, которую мы не умеем ни давать, ни принимать. Но почему так? Почему мы так боимся нищих и заразиться „вирусом нищеты“? Почему мы думаем о том, что нас увидят рядом с ними, и проходим мимо? А может, вопрос вовсе не в деньгах, а в нашей гордыне — еще в одном грехе, который разрушает нас изнутри?!» — написала Оксана Марченко в Instagram.

За словами телеведучої, слово про милостиню не просто так розповідається саме в фільмі про Голосіївський монастир. Адже тут знаходяться мощі матінки Аліпії, яка відома на весь православний світ своїм даром зцілення. Монахиня жила дуже скромно і всім, що у неї було, ділилася з іншими. І про кожного молилася. Люди кажуть, що слово матінки могло вилікувати будь-кого навіть від найтяжчої хвороби. У це настільки сильно вірили, що тіло черниці після її смерті навіть намагалися вкрасти. Зараз матушка Аліпія НЕ канонізована, але її прах знаходиться в монастирі, куди люди приїжджають помолитися про зцілення.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...