Потужні пожежі на Харківщині та Луганщині: Росіяни навмисне подпалили суху траву (відео)

За словами військових, про умисний підпал свідчить характер займання та те, як вогонь поширюється.

Більше тисячі гектарів землі горять на Луганщині. Пожежі спалахнули, бо окупанти навмисно підпалили суху траву. До такого висновку дійшли у штабі операції Об'єднаних сил, повідомляють Патріоти України.

За словами військових, про умисний підпал свідчить характер займання та те, як вогонь поширюється. Аби загасити пожежу на місце займання, кинули майже тисячу бійців та сотню одиниць спеціальної техніки.

"Зараз у регіоні просто вирує пожежа. Навіть у Сєвєродонецьку відчувається дим, який заполонив частину неба. Місцеві жителі думали, що хмари принесуть дощ, але запах диму вказував на те, що це було відлуння пожежі за 40 км. Серед місцевих жителів дехто вважає, що це був спеціальний підпал. Інші ж переконані, що пожежі спричинили погодні умови, адже пожежники ще учора попереджували про пожежну небезпеку. Запах диму досі відчувається, але вже не такий, як раніше", - сказав кореспондент Андрій Захарченко.

Зазначимо, що оцінити наслідки стихії на Харківщину прилетів очільник МВС Арсен Аваков. Він запевнив, що в області працює авіація, тому загрози іншим населеним пунктам немає. "На цей момент 22 домогосподарства тією чи іншою мірою постраждали від вогню. 33 людини зверталися за медичною допомогою", - сказав Аваков.

Допомогти усім, кого зачепила стихія, пообіцяла й міністр соціальної політики. "Ми будемо контролювати, щоб місцева влада надала допомогу кожній конкретній людині, яка постраждала від цього лиха. Тому ми зараз з Арсеном Борисовичем доповімо ситуацію президенту. Буде надана вся необхідна допомога", - зазначила Марина Лазебна.

Джерело: Апостроф

Чиновники путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять з НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...