Потужніше та дешевше за ATACMS: Нова ракета для HIMARS зможе знищувати кораблі

Поки Україна чекає на рішення щодо постачання ракет ATACMS дальністю ураження цілей до 300 кілометрів, США активно працюють над новою, більш потужною ракетою для реактивних систем M142 HIMARS та M270A1 - Precision Strike Missile (PrSM), передають Патріоти України.

Розробник цієї тактичної гіперзвукової ракети – компанія Lockheed Martin розкрила деталі нового проекту, повідомляє Naval News.

Зазначається, що ракета PrSM повинна замінити ATACMS. Передбачається, що вона буде більш дешевою, але і значно ефективнішою. Зокрема, очікується, що її можлива дальність ураження цілі буде доходити до 650 кілометрів.

А завдяки багаторежимній голівці самонаведення ракета PrSM зможе знищувати рухомі наземні і морські цілі, такі як ворожі російські кораблі у Чорному морі. Також відомо, що бойова частина ракети є "оптимізованою унітарною боєголовкою, призначеною для досягнення тих же ефектів, що і ATACMS".

На цей час виробник розглядає можливість оснастити ракету прямоточним повітряно-реактивним двигуном і на твердому, і на рідкому паливі. Крім того, у компанії націлилися на розробку безпілотної ракетної системи HIMARS.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...