Потужно отримують по зубах: Український військовий розповів про втрати росіян на Покровському напрямку

На Покровському напрямку 59 окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка ЗСУ за червень ліквідувала понад 2690 російських окупантів, за липень - понад 2300 загарбників. Також на цьому напрямку було знищено десятки ворожих танків, БМП та гаубиць. Про це розповів Radio NV офіцер бригади Сергій Цехоцький, передають Патріоти України.

"Тобто постійно в роботі, навіть якщо бувають поодинокі [порівняно тихі дні] дні, коли після чергової атаки вони отримують по зубах, наші пілоти шукають їх в різних місцях і дуже успішно знаходять. У середньому щоденно ліквідується від 70 до 100 окупантів. Це те, що ми можемо порахувати. Є такі випадки, коли, скажімо, забігають в якусь зруйновану будівлю, ми це бачимо і там їх накриваємо, але не завжди можемо порахувати. Це вже будемо після нашої перемоги рахувати", - наголосив він.

За словами військового, наразі метою російського диктатора Володимира Путіна є захоплення кордонів Донецької та Луганської областей. Цехоцький підкреслив, що такий результат був би кінцевим.

"Всі інші спроби… Була загроза на харківському напрямку. Думаю, їхні генерали - [глава Генштабу РФ Валерій] Герасимов і інші, які сидять, планують операції, - дуже чудово розуміють, що місто Харків їм не по зубах. Так, вони можуть його руйнувати, вони можуть стріляти, знищувати, але захопити це місто майже неможливо, коли з кожного вікна по них буде летіти коктейль Молотова і так далі. А для того, щоб виправдати цілі цієї так званої "СВО", їм треба щось сказати: "Мы спасли, восемь лет "дамбили бамбас". І на цьому вже закопуватись в траншеї та намагатися вийти на якісь перемовини. Це, з їхнього боку, те, про що вони мріють", - пояснив офіцер.

Також Цехоцький прокоментував появу в Україні винищувачів F-16. На його думку, ці літаки матимуть значення на полі бою.

"Хоча там є різні сторони, які характеризують плюси та мінуси, або назвемо недостатній плюс появи F-16, насправді це зовсім не так. Якщо у нас буде перевага в повітрі, наш військовослужбовець, який мотивований, дуже-дуже класно навчений за цей період, зокрема і по стандартах НАТО, і на наших полях бойового зіткнення з ворогом. Кожна і кожний переважає [ворога у співвідношенні] 1 до 20−30, якщо він буде забезпечений всім необхідним, якщо буде підтримка з повітря, артилерії. Я беру [до уваги не] тільки піхоту, а й артилеристів, протитанкістів, мінометників, інженерів, наших логістів, які сьогодні також виконують задачі в районі [ведення бойових дій]", - підкреслив воїн.

За його словами, ця робота наразі проводиться успішно, тому в жодному разі не можна недооцінювати українських військових та "паплюжити" їхню славу.

"Ми сильніші, це треба підкреслювати. Ми довели всьому світу 24 лютого [2022 року], що ми нація, яка може за одну секунду згуртуватися, і, незважаючи ні на що, просто йти на смерть заради своїх дітей, онуків, заради майбутнього, заради минулого, заради поколінь, які віддавали своє життя і завжди розмовляли українською мовою, незважаючи на Радянський Союз, царську імперію тощо", - підсумував офіцер.

Росія тисне на п'яти напрямках на сході: Селезньов розповів про небезпеку на фронті

середа, 7 серпень 2024, 6:56

Збройні сили Російської Федерації спробують посилити тиск на декількох напрямках на фронті. Зокрема, основний осередок бойових дій - схід України. Про це повідомив колишній речник Генштабу ЗСУ, полковник Владислав Селезньов в ефірі FREEДОМ, передають П...

"Не будуть підтримувати всю лінію боєзіткнення": Експерт розповів про перші цілі для українських F-16

середа, 7 серпень 2024, 6:22

Літаки F-16, які напередодні отримала Україна від союзників, будуть допомагати засобам ППО знищувати ворожі ракети, повідомив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Коваленко, передають Патріоти України. "Але не всю номенклатуру. У тій кільк...