Потужний сигнал двопартійної підтримки з боку Конгресу: В Україну прибули сенатори США (відео)

До України прибули сенатори Сполучених Штатів Америки. Групу очолив лідер республіканської меншості у верхній палаті Конгресу Мітчел Макконнел. В Офісі президента України показали відео з зустрічі сенаторів з Володимиром Зеленським, передають Патріоти України.

Глава Української держави назвав візит високих гостей "потужним сигналом двопартійної підтримки України з боку Америки. "Візит делегації Сенату США на чолі з лідером республіканської меншості у верхній палаті Конгресу Мітчеллом Макконнеллом – потужний сигнал двопартійної підтримки України з боку Конгресу Сполучених Штатів, а також американського народу", - зазначено у повідомленні, що з'явилося у Telegram-каналі Зеленського.

Глава держави подякував американським сенаторам за відданість боротьбі за демократичні цінності і свободу, у якій США разом з іншими партнерами стоїть пліч-о-пліч з українським народом.

"Дякую за ваше лідерство в допомозі у нашій боротьбі не лише за свою державу, а й за демократичні цінності та свободи. Ми дуже цінуємо це", - зазначив Зеленський.

Глава держави у розмові з високими гостями розповів про страшні злочини, які скоює Російська Федерація проти українського народу. "Росія здійснює геноцид проти українського народу. Скоює воєнні злочини, яких жахається весь світ, – тортури, масові розстріли, зґвалтування. Таких злочинів Європа не бачила з часів Другої світової війни", – сказав він.

Зупинити агресора, який загрожує не лише Україні, а й усьому світу, допомагають українцям США. Роль цієї держави у посиленні санкційного тиску на Росію складно переоцінити. Особливо важливим вважає Зеленський ухвалення Конгресом США заборони імпорту російської нафти та призупинення торговельних відносин з Росією та Білоруссю.

Також, за його словами, особливо важливим є посилення санкційного тиску на банківський сектор країни-агресора. "Розраховую на підтримку Сполученими Штатами подальшого посилення санкцій. Крім того, вважаємо, що Росія має бути офіційно визнана державою – спонсором тероризму", – акцентував Зеленський.

Також президент назвав визначною подією для нашої країни набрання чинності американським законом про ленд-ліз та захист демократії в Україні. Адже посилення оборонної та фінансової підтримки нашої держави є надзвичайно важливим під час протистояння збройній агресії Росії. Володимир Зеленський також висловив сподівання, що Сенат США оперативно затвердить пакет додаткового фінансування для підтримки українського народу, який уже був розглянутий у Палаті представників і збільшений з 33 млрд дол. до 39,6 млрд дол. США.

Не хочуть вмирати за Путіна: Британська розвідка назвала кількість дезертирів, яких РФ засудила з 2022 року

середа, 24 квітень 2024, 10:49

З початку "часткової" мобілізації у вересні 2022 року Росія засудила 7400 окупантів, яких підозрюють у дезертирстві. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. За даними російської медіагрупи "Медіазона", у бер...

Ворог влаштував "полювання": Стало відомо, куди війська РФ влучили в Одесі

середа, 24 квітень 2024, 10:37

Армія РФ вранці 24 квітня завдала удару по місцю зберігання виведеної з ладу автомобільної техніки у місті Одеса, військовослужбовці не постраждали, передають Патріоти України. Дослівно: "Російська Федерація завдала удару по місцю зберігання виведеної ...