Потужний сигнал Путіну: НАТО може перетворити східну Європу на "форт" із тисячами військових та великою кількістю техніки

Під час майбутнього саміту в Мадриді НАТО може ухвалити рішення про масштабне розгортання сил у східній Європі. Примітно, що заходи, в яких будуть задіяні тисячі військових та велика кількість техніки, можуть стати найбільшими з часів холодної війни, передають Патріоти України.

Такі дії Північноатлантичного альянсу спрямовані на посилення готовності у разі агресії проти будь-якої держави-члена НАТО. Про це повідомляє видання El Pais.

Варто зазначити, що саміт НАТО відбудеться у Мадриді з 28 по 30 червня. Джерела видання розповіли, що деякі члени Альянсу виявили бажання перейти від нинішньої присутності на сході Європи, що складається з бойових груп, до бригад.

Якщо рішення буде прийнято, це призведе до того, що кількість формувань, які налічують до 1,6 тисяч військових, зросте вдвічі. Крім того, деякі члени НАТО пропонують дивізії під командуванням генералів. Це, у свою чергу, передбачає збільшення кількості військових до 15 тисяч осіб.

Також під час мадридського саміту Північноатлантичний альянс може проголосити нову концепцію. Вона передбачатиме повний розрив зв'язків із Росією. Водночас, РФ буде позначена в документах НАТО як пряма загроза.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...