Повернемо все своє неодмінно: Новий розвідувальний корабель ВМСУ назвали "Сімферополь"

Новітній середній розвідувальний корабель (за темою «Лагуна») ВМС України, який проходить зараз випробування в Одесі, отримав багатозначне ім'я. Про це повідомляє інформаційна агенція «Думская» з посиланням на джерела в Міноборони, зазначають Патріоти України.

Розвідувальний корабель назвали «Сімферополь» на честь столиці окупованої Автономної Республіки Крим.

28 серпня середній розвідувальний корабель ВМС України за темою «Лагуна» вийшов у море на черговий етап випробувань, що стало другим самостійним виходом корабля з моменту прибуття в Одесу, де він добудовується.

Корабель доводять до бойового ладу на підприємстві «Судноверф Україна», 30 січня 2020 року вперше самостійно вийшов в море на ходові випробування.

Середній розвідувальний корабель за темою «Лагуна» перед виходом в море Фото: ВМС ЗС України

Корабель проєкту «Лагуна» було закладено на заводі «Кузня на Рибальському» та спущено на воду 23 квітня 2019 року.

У жовтні 2019 року його у сухому доці доправили по Дніпру з Києва до Херсона, де 20 жовтня відбувся спуск на воду, а на наступний день – майбутній "Сімферополь" прибув до Одеси.

Про плани будівництва цього корабля для Військово-Морських Сил ЗС України стало відомо у березні 2017-го року.

«Лагуна» перейшла до стадії заводських ходових випробувань. Середній розвідувальний корабель за темою «Лагуна». Серпень 2020

502 ЕМ мав наступні технічні характеристики:

Довжина: 54,8 метра
Ширина: 9,8 метра
Водотоннажність: 1220 тонн
Швидкість: 11,6 вузла
Дальність: 7200 миль
Автономність: 28 діб
Екіпаж: 29 осіб

Корабель за темою «Лагуна» («Сімферополь») буде введений до складу ВМС ЗС України по готовності та завершенню всіх робіт і проходження необхідних етапів заводських та державних випробувань.


Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...