"Повернення" без списків та особисто Медведчуку: Окупанти пішли на несподіваний крок щодо обміну полоненими

Україна вже відпрацювала механізми обміну тимчасово утримуваними особами, але в ОРДЛО раптово анонсували "повернення" полонених.

Підконтрольні Кремлю терористи ОРДЛО не надали Україні список громадян, яких планують передати в односторонньому порядку. Про це в ефірі телеканалу Україна 24 заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, повідомляють Патріоти України.

За його словами, Україна вже відпрацювала механізми обміну тимчасово утримуваними особами, але бойовики ОРДЛО раптово анонсували "повернення" полонених. Більш того, офіційний Київ навіть не знає, кого окупаційна влада Донбасу планує віддати.

"Ми зробили певні кроки в цьому плані, я підготував відповідну заяву, вона опублікована. Були інші інформаційні посили з цього приводу, де ми чітко визначили нашу позицію, вона нічим не відрізняється від того, що було раніше. У нас відпрацьовані механізми, якщо йде мова про обмін тимчасово утримуваними особами. У нашій делегації є гуманітарна підгрупа, там все відпрацьовано, і це не перший рік. А тут раптово якесь повернення. Кого? Ми не знаємо ні списків, ні людей, є загальна пропозиція", - заявив Кравчук в ефірі телеканалу.

Він також звернув увагу, що проросійські терористи хочуть повернути полонених не Україні, а приватній особі - нардепу від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку. Кравчук не сумнівається, що питання передачі громадян повинні вирішити на державному рівні в рамках Нормандського формату.

"На порядку денному засідання Тристоронньої контактної групи на четвер, 21 січня, немає питань, поставлених зараз представниками ОРДЛО під кураторством Росії. Це питання з'явилося тільки на тій стороні. ОРДЛО і Медведчук не зверталися ні до нашої делегації, ні до нашої української влади", - додав глава української делегації в ТКГ.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...