Повернення Джонсона: Колишній прем'єр Британії має намір боротися за посаду очільника уряду

Колишній прем'єр-міністр Британії, вірний друг України Борис Джонсон планує боротися за посаду очільника уряду після відставки Ліз Трасс. Про це пише The New York Times, передають Патріоти України.

"Очікується, що Борис Джонсон балотуватиметься на посаду лідера Консервативної партії", повідомляє американський журналіст, керівник лондонської газети The New York Times.

Битанська міжнародна інтернет-компанія з дослідження ринку та аналітики даних Yougov перед відставкою Трасс провела дослідження, згідно з яким наступником після очільниці британського уряду хотіли б бачити колишнього лідера Консервативної партії Бориса Джонсона.

"Кожен третій член Торі (32%) каже, що Джонсон є тією людиною, яку він найбільше хотів би посісти, 23% - за колишнього канцлера та суперника за лідерство Ріші Сунака та 10% - за міністра оборони Бена Воллеса", - так виглядають результати соцопитування.

З точки зору здатності впоратися з роллю прем’єр-міністра, більшість членів вважають, що чотири зі списку з 11 потенційних наступників були б хорошою заміною Трасс: Борис Джонсон (63%), Бен Воллес (62%), Ріші Сунак (60). %) і лідер Палати громад Пенні Мордаунт (54%).

Додамо, що вибори нового прем'єра Британії відбудуться наступного тижня. До цього часу Трас перебуватиме на посаді очільниці парламенту Британії.

Ліз Трасс подала у відставку

У четвер, 20 жовтня, прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс під час виступу на Даунінг-стріт заявила, що йде відставку. На посаді очільниці уряду Британії вона пробула лише 44 дні, що є найкоротшим терміном в історії країни. За інформацією британських ЗМІ, причинами її відставки стала радикальна податкова реформа, яка спричинила хаос в економіці, обвалила фунт стерлінгів та не знайшла підтримки серед бізнесу країни. Саме через провал цієї реформи напередодні було звільнено міністра фінансів Квасі Квартенґа.

Мері Елізабет "Ліз" Трасс була обрана прем'єр-міністеркою Великої Британії 6 вересня 2022 року. Вона замінила на посаді Бориса Джонсона. Від 2021 року до свого призначення новою прем'єр-міністеркою Ліз Трасс була міністеркою закордонних справ.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...