Повернення територій та сплата репарації: У Зеленського розповіли про умови переговорів з РФ

Україна може сісти за стіл переговорів з Росією. Це може статись після поразки РФ на полі бою та коли російська політична еліта почне "сипатись". Тоді Україна домовлятиметься про видачу колаборантів, військових злочинців та сплату репарації. Про це 30 вересня в етері телемарафону сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають Патріоти України.

"Путін не покине посаду президента Росії. Бо людина, яка зрозуміла, що зробила певну ставку і програла, що вона може вчинити? Питання не у тому, що Путін повинен піти. Це - питання трансформації політичної еліти. Біля нього є певне коло людей, які якраз і страждають на цей імперіалізм, реваншизм, експансіонізм і таке інше. Тобто повинно піти певне ядро російської політичної еліти. Бо якщо замінять тільки Путіна, то може все залишитись, як зараз", - пояснив Подоляк.

В Офісі президента вважають, що політична еліта РФ почне "сипатись" після поразки окупаційної армії на полі битви та коли Україна поверне собі Луганськ чи Донецьк.

"Для того, щоб почався процес поетапної трансформації політичного устрою РФ та після цього прийшли нові люди, нові політики - мають бути суттєві тактичні поразки на полі бою. Україна повинна повернути Запорізьку, Херсонську, Донецьку та Луганську області. Бо якщо Луганськ чи Донецьк стане українським, відбудеться падіння всієї політичної еліти РФ. Тоді ми сядемо за стіл переговорів та оформимо певні домовленості щодо репарацій, видачі колаборантів, видачі військових злочинців та міжнародні трибунали. Тобто повинні відбутись певні кроки, щоб уникнути реваншизму", - сказав Михайло Подоляк.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...