Повернутий з російського полону МБАК "Нікополь" після ремонту знов став у стрій ВМСУ

Відремонтований МБАК «Нікополь» (Р176) повернувся до місця постійної дислокації та готовий до виконання бойових завдань, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання "Бриз" МО України.

У листопаді 2019 року Росія повернула України малий броньований артилерійський катер розграбованим і катер потребував ремонтних робіт та відновлення систем.

На катері замінили зовнішню обшивку підводної частини, відремонтовано гвинто-рульові комплекси, протекторний захист, відновили донно-бортову арматуру та суднову систему. Повністю замінена електросистема та електрообладнання, бо катер повернули без них.

МБАК «Нікополь» (Р176)

«Основна робота з ремонту – електрика, бо всі щити практично розграбовані та треба було відновлювати майже з нуля все. Двигуни, дизель-генератори поновили: залили масло, поміняли фільтри. Рульова машина – ми повністю все перебирали», – розповідає старший моторист-електрик МБАК «Нікополь» Андрій Оприско

Повідомляється, що особовий склад команди за цей час змінився.

З моряків, що були в російському полоні, служити на «Нікополі» залишився командир катеру Богдан Небилиця та члени екіпажу – Андрій Оприско і Сергій Цибізов.

Анлрій Оприско розповів, що катер був по-мародерськи розграбований повністю: електрична частина, двірні світильники відкручені, кабелі вирвані.

Зокрема, викрадена була і вся навігація. Тепер на «Нікополі» будуть встановлені нові системи, вже покращені.

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...

Ворог не припиняє атак: Росія знову уразила інфраструктурний об'єкт в Одесі

субота, 20 квітень 2024, 9:52

Військові уточнили наслідки атак Росії у ніч на 20 квітня - ворог атакував балістикою промислову інфраструктуру Запоріжжя та уразив інфраструктурний об'єкт в Одесі, передають Патріоти України. Деталі: Зазначається, що промислову інфраструктуру Запоріж...