Повертають вже і "кадри Кучми": Зеленський знайшов собі ще одного віцепрем'єра та голову Міненерго

Ексглава НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина є кандидатом на пост міністра енергетики і навколишнього середовища. Як повідомляє "Обозреватель", кандидатуру Дубини напередодні погодив президент Володимир Зеленський. Також він буде призначений першим віцепрем'єром, зазначають Патріоти України.

Голосування щодо Дубини відбудеться на найближчому засіданні Верховної Ради, яке, як очікується, відбудеться вже наступного тижня.

Відзначимо, раніше на пост глави Міненерго розглядали "людину Ахметова" - Ольгу Буславець. Її підтримали члени комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Олег Дубина в "нульових" керував Криворіжсталлю. Після працював віцепрем'єром в урядах Віктора Ющенка й Анатолія Кінаха, був радником президента Леоніда Кумчи, а в 2004 році обіймав посаду першого заступника секретаря РНБО.

У 2007-2010 роках – голова правління "Нафтогазу". Саме він у 2009 році підписав контракти з "Газпромом". До роботи в "Нафтогазі" протягом двох років очолював Дніпровський меткомбінат, що належить ІСД.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...