Повертався після бомбардувань Харківщини: Цимбалюк розповів, чому впав російський літак у Бєлгородській області

Російський літак повертався на аеродром Курськ з Харківської області, де завдавав ударів по мирному регіону. Про це повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України.

Літак вимушено летів низько, аби оминути сили протиповітряної оборони України. Однак, екіпаж не був підготовлений до таких польотів. "Політ відбувався на гранично низькій висоті для уникнення виявлення та знищення літака засобами протиповітряної оборони України. Проте екіпаж не впорався з керуванням та налетів на лінію електропередач у Білгородській області", – написав Цимбалюк.

Керував літаком непідготовлений льотчик

За його даними, пілотував штурмовиком непідготовлений льотчик, що і стало причиною аварії. Можливо, якби Росія шанувала своїх військових та берегла сили авіації, то таких втрат не було. Та це лише нам на руку.

"Під час польоту льотчик неодноразово ігнорував вказівки пункту наведення авіації та вчиняв свавільні дії. Внаслідок зіткнення літак знищено. Авіація Повітряно-космічних сил Росії знищується через залучення до польотів непідготовленого льотного складу", – наголосив журналіст.

В Росії, звісно ж, спростували бойовий вихід літака та сказали, що то був навчальний політ. Та що ж, все ж невдалий. Також російська влада каже, що пілот вижив. Насправді ж він не встиг катапультуватися.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...