Пов'язаний із "Рособоронекспортом": Іспанія затримала яхту російського олігарха, яку на початку війни намагався затопити українець

Влада Іспанії затримала яхту Lady Anastasia, яка належить російському олігарху Олександру Міхеєву. Про це пише Reuters з посиланням на джерело в іспанській поліції, передають Патріоти України.

Яхта Міхєєва, який знаходиться під санкціями ЄС у зв’язку з війною Росії в Україні, пришвартована на пристані в Майорці. У Міністерстві транспорту Іспанії заявили, що 48-метрова яхта ходить під прапором Сент-Вінсента і Гренадін. Втім, у відомстві не уточнили, кому вона належить.

Зазначається, що влада виконує рішення ЄС про блокування активів, які належать багатому росіянину, що має зв’язок з Путіним. Як відомо, Міхєєв очолює російську групу з експорту зброї “Рособоронекспорт”.

За даними видання, затримання Lady Anastasia відбулося через кілька годин після того, як прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що поліція тимчасово заарештувала яхту вартістю 140 млн. дол. у Барселоні. Згідно з джерелами, судно належить колишньому офіцеру КДБ, який очолює держконгломерат “Ростех”, Сергію Чемезову.

Додамо, що наприкінці лютого український моряк спробував затопити яхту Міхєєва після того, як дізнався про напад РФ на Україну. Судну було завдано значної шкоди. Суд звільнив українця, не пред’явивши звинувачень.

Крига скресла? Очільник МЗС Британії повідомив, коли Україна отримає дозвіл на удари західним озброєнням вглиб РФ

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:58

Рішення щодо зняття обмежень для України на застосовання західної далекобійної зброї по військових цілях на території Росії буде прийняте до початку зими. Про це у четвер, 26 вересня, заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі, перед...

На концерті Кобзона тримається підвищений аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 27 вересня

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:50

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.09.24 орієнтовно склали: