Пов'язаний з ПВК Вагнера та московським ОМОНом: В Одесі затримали чергового колаборанта (фото)

Колаборант збирав дані про позиції ЗСУ, особливості маскування берегової охорони та її численність. Було викрито контакти зрадника з ПВК Вагнера та московським ОМОНом. Про це повідомила Служба безпеки України, передають Патріоти України.

На телефоні зловмисника було виявлено електронні карти з "цілями" повітряних ударів ворога по українському узбережжю Чорного моря. Колаборант збирав розвіддані про бойові позиції ЗСУ на території Одеси, його цікавили місця дислокації та особливості маскування українських підрозділів берегової оборони. Зазначається, що колаборант намагався встановити орієнтовну кількість особового складу, озброєння та військової техніки, залучених до захисту прибережної зони Одеси.

Цю інформацію росіяни використовували для планування, підготовки та проведення прицільних ракетних ударів по міській інфраструктурі.

Для збору розвідінформації агент особисто виходив на місцевість, приховано спостерігав за українськими об’єктами та проводив їх фотографував їх. Отримані дані пересилав ворогу у вигляді міток на електронних картах з детальним описом прилеглої території.

За даними слідства, зрадником виявився місцевий житель, якого спецслужби РФ завербували після початку повномасштабного вторгнення. На початку вторгнення колаборант у соцмережах закликав підтримати збройну агресію проти України та виправдовував воєнні злочини окупантів.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Аншлаги Кобзона п'яту добу поспіль: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 травня

субота, 18 травень 2024, 7:55

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.05.24 орієнтовно склали:

Познайомився з ATACMS ближче нема куди: В Алушті поховали командира секретної військової бази окупантів на горі Ай-Петрі

субота, 18 травень 2024, 7:37

В Алушті поховали російського військового, підполковника Олександра Кулакова, який загинув під час ракетного удару 13 травня по російській базі на горі Ай-Петрі. Про це повідомила голова російської адміністрації Алушти Галина Огнєва, передає Крим.Реалі...