"Пов'язуємо з вами великі надії": Патріарх Кирило привітав Зеленського із перемогою на виборах

Кирило висловив сподівання, що завершиться "період утисків і гонінь на віруючих" РПЦ в Україні.

Патріарх Кирило. Фото: Вести.

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил привітав Володимира Зеленського, який лідирує в президентських перегонах за підсумками обробки ЦВК 99% протоколів. Він висловив надію, що з його приходом завершиться "період утисків і гонінь на віруючих" РПЦ в Україні. Про це повідомила прес-служба патріарха, передають Патріоти України.

"Народ України, який підтримав вашу кандидатуру, пов'язує з вами великі надії на зміни життя на краще. Вам даний історичний шанс об'єднати націю і внести особистий внесок у вирішення економічних і соціальних проблем в країні, в подолання існуючих конфліктів і розколів", - зазначив предстоятель.

За його словами, забезпечити ефективну роботу державної системи заради підвищення рівня життя людей можливе лише спільними працями всіх добромисних сил суспільства, при їх повноправній участі в загальнонаціональному діалозі. "Висловлюю щиру надію на завершення скорботного періоду утисків і дискримінації громадян України, які належать до Української православної церкви", - додав патріарх.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...