Пов’язують із Медвечуком. Суд заарештував права 28 компаній, що мають відношення до мережі АЗС Glusco

Суд заарештував корпоративні права 28 компаній, пов’язаних із великою мережею АЗС. За даними ЗМІ, мова йде про мережу Glusco. Суд наклав арешт на корпоративні права 28 компаній, які завозили в Україну нафтопродукти з РФ, передають Патріоти України.

«У березні 2021 року податкова міліція ДФС спільно з СБУ та Офісом генпрокурора викрила масштабну схему реалізації неякісних нафтопродуктів через відому мережу АЗС. Посадові особи декількох суб'єктів господарювання організували незаконну схему з ввезення на митну територію України, в тому числі з території РФ, нафтопродуктів з використанням морських суден, при цьому приховуючи реальні обсяги імпорту. Орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн», — повідомили у Держфіскальній службі.

За даними досудового розслідування, при оформленні імпортованого палива у митних деклараціях відображалися занижені вагові і якісні показники палива Євро 4, а в подальшому паливо на підконтрольних нафтобазах змішувалося з паливом для реактивних двигунів для досягнення показника палива Євро 5.

Всього було проведено понад 140 санкціонованих обшуків у офісних приміщеннях, на нафтобазах, морських судах і понад 100 АЗС, виявлені паливно-мастильні матеріали обсягом понад 13 млн л орієнтовної вартості понад 350 млн грн.

«Під час досудового розслідування встановлено взаємозв'язок 28 компаній у частині спільних засновників (бенефіціарів) власників, що вказує на підконтрольність одним і тим же особам. Отримано відомості про намір бенефіціарів власників і посадових осіб цих 28 підприємств здійснити реєстраційні дії щодо передачі корпоративних прав іншим особам, щоб уникнути відповідальності і запобігти стягненню збитків за матеріалами кримінального провадження», — заявили у ДФС.

Як наслідок суд наклав арешт на корпоративні права 28 компаній, у власності яких знаходяться також і вищезгадані АЗС, на загальну суму понад 700 млн грн.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...