"Повідомлення від МЗС України": Росіяни розкручують у соцмережах нове ІПСО про "смерть Залужного"

Російські окупанти продовжують розкручувати у соціальних мережах фейки про нібито смерть Головнокомандувача Збройними силами України Валерія Залужного, зазначають Патріоти України.

У Центрі стратегічних комунікацій повідомляють, що цього разу вони використали для інформаційно-психологічної операції фейковий сайт Міністерства закордонних справ. Росіяни поставили на рекламу у соціальній мережі Facebook допис із скептичною реакцією на начебто спростування від МЗС України фейка про смерть головнокомандувача.

У дописі йдеться про те, що влада бреше українцям, намагаючись їх заспокоїти, а сам Залужний нібито вже "поза грою". На те, що це ІПСО, вказує декілька фактів. По-перше, у тексті є помилки, притаманні носіям російської - замість "ЗСУ" написано "ВСУ". По-друге, сайт МЗС України не спростовував би смерть Залужного, оскільки це міністерство не має стосунку до ЗСУ. І по-третє, з того часу головнокомандувач вже не раз зʼявлявся на відео.

Центр стратегічних комунікацій зафіксував, що цей фейк розповсюджують через порожні сторінки під назвами Pricey position, Stout Pugh, Вернем і Facciojillisv. Цю кампанію запустили 5 червня.

Українців закликають не писати коментарі та не ставити лайки порожнім сторінкам, які мають явні ознаки фейку, пропаганди, ІПСО, оскільки це підвищує їх популярність. Краще просто поскаржитись на публікацію.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...