Повітряна атака в ніч на 22 січня: ППО України знищили усі цілі

БПЛА збивали зенітними ракетними підрозділами та мобільними вогневими групами.

Сили ППО успішно збивають російські дрони / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

У ніч на 22 січня російські окупаційні війська атакували територію України вісьмома ударними БпЛА типу "Shahed-136/131". Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, дрони запускали з Російської Федерації, а саме - з району Приморсько-Ахтарськ.

"Усі вісім "шахедів" знищено зенітними ракетними підрозділами та мобільними вогневими групами Повітряних Сил та Сил оборони України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, БПЛА збивали в межах Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Атаки дронів на Україну - останні новини

Нещодавно у Повітряних силах пояснили, як працює українська ППО і чому ворожі дрони проникають на територію України, а не знищуються відразу, як тільки перетнули кордон.

Кордони України мають протяжність 2500 кілометрів і "Шахеди" можуть залетіти з будь-якої точки, вибираючи маршрути, щоб їх якомога менше могли перехопити. При цьому їх запускають за маршрутами, які підготували російські оператори, використовуючи ландшафт місцевості, і ці маршрути постійно змінюються.

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...