"Повітряний щит": Експерт пояснив, чи можуть західні ППО повністю захистити небо України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виступив із заявою про те, що масштабна ракетна атака РФ має пришвидшити постачання нам систем ППО. Водночас з’явилися фейкові повідомлення про те, що нібито Україна отримала системи Patriot, що згодом спростував речник Повітряних сил Юрій Ігнат. Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти України.

“Треба розуміти, що не існує в світі такої системи ППО, яка б гарантовано прикрила повітряний простір. В будь-якому випадку якісь літальні апарати будуть прориватися крізь будь-яку оборону. Тому все, що ми можемо робити, це нарощувати щільні системи протиповітряної оборони, робити її мультифункціональною, системною і багаторівневою для того, щоб мати змогу в координації, кооперації знищувати всі повітряні цілі або більшість повітряних цілей, які наближаються або загрожують нашому повітряному простору або наземним об’єктам”, - розповів Сергій Грабський.

Також він додав, що швидкість наданням нам систем ППО залежить від того, як швидко наші хлопці опановуватимуть нові системи і як швидко ці системи будуть направлені до України.

“До такої війни ніхто в світі не готувався. Одна справа мати бажання мати такі системи, а зовсім інша — мати ці системи в наявності. Так, звісно, ми маємо тиснути на наших союзників, постійно їм пояснювати необхідність пришвидшення постачання засобів озброєння. Але ніхто не забороняє нам самим розвивати ці системи озброєння ми не повинні завжди сподіватися тільки на зовнішні джерела постачання. Ми повинні розвивати і свої засоби озброєння, виходячи із тих реалій, в яких ми з вами живемо”, - підкресли в експерт.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...