Повна безвихідь: Путін продає нафту Пакистану, навіть не знаючи, чи заплатять за неї

До Пакистану прибула перша партія російської сирої нафти зі знижкою, передбаченою новою угодою, укладеною між Ісламабадом та Москвою, передають Патріоти України.

Як заявив прем'єр-міністр Пакистану Шехбаз Шаріф, це перша в історії поставка російської нафти до Пакистану. Він також уточнив, що нафта доставлена в Карачі і на даний момент вона знаходиться в стані розвантаження, повідомляє Reuters.

"Радий повідомити, що перша російська партія сирої нафти зі знижкою прибула в Карачі... Це перша в історії поставка російської нафти в Пакистан і початок нових відносин між Пакистаном та Російською Федерацією", - зазначив Шаріф.

Офіційний представник порту повідомив, що нафта знаходиться в процесі розвантаження. Як йдеться в матеріалі, нафта зі знижкою поліпшить позиції Пакистану, який зіткнувся з кризою платежів і ризикує оголосити дефолт за своїм боргом.

Росія ж в результаті угоди отримує вихід на новий ринок, на додаток до зростаючих продажів Москви в Індію та Китай. Очікується, що імпорт сирої нафти в країну досягне 100 000 барелів на день після прибуття першої партії 12 червня.

Підтвердження того, як буде проводитися оплата, не надходило. Однак Пакистан нещодавно оголосив про намір дозволити бартерну торгівлю з Росією, Афганістаном та Іраном, що, на думку аналітиків, може знизити потребу в доларах і ризик транскордонної контрабанди енергоносіїв.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...