Повне вторгнення в Газу: Блінкен вдруге їде до Ізраїлю для подальших консультацій, - Bloomberg

Держсекретар США Ентоні Блінкен у понеділок, 16 жовтня, зробить другу зупинку в Ізраїлі для подальших консультацій з високопоставленими ізраїльськими чиновниками, оскільки адміністрація президента США Джо Байдена намагається обмежити загрозу поширення конфлікту на Близькому Сході. Як заявив представник Держдепартаменту Метью Міллер, головний дипломат США, який приземлився в Ізраїлі для зустрічей минулого тижня під час напруженої поїздки по регіону, в понеділок знову приземлиться на кілька годин, перш ніж повернутися до Вашингтона. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

Другий візит відбудеться в той момент, коли Ізраїль попереджає про важливу військову операцію, яка може призвести до повномасштабного наземного вторгнення в Сектор Гази після руйнівного нападу угруповання бойовиків ХАМАС.

Це слідує за шаленим дипломатичним спринтом, коли Блінкен перетнув Близький Схід із зупинками в Йорданії, Бахрейні, Катарі, Саудівській Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратах. США закликають арабських партнерів чинити тиск на ХАМАС і не допустити участі в конфлікті підтримуваних Іраном угруповань бойовиків, таких як "Хезболла", що базується в Лівані.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...