"Повністю немає будинку": Очевидці розповіли про наслідки російського удару по Миколаєву

У неділю, 17 березня, російські окупанти завдали ракетного удару по Миколаєву. Унаслідок атаки одна людина загинула, ще 6 було поранено. Очевидці розповіли "Суспільному" про перші хвилини після удару, передають Патріоти України.

Жителька Миколаєва Галина розповіла, що на момент прильоту в її оселі були двоє дітей, їх укладали спати. "У нас двоє маленьких дітей, одну вложили спати, другу – укладали, двійнята. І приліт. Скло, жах. Діти злякались. Ми швидко на підлогу, ковдрою їх накрила", – каже Галина.

Після першого вибуху дітей евакуювали. "А після другого, тільки їх відправили, машиною друзі забрали. Тільки зайшла у двері і прильот. Я на землю впала, капюшон наділа і лежу. Вікна всі повилітали.Тут подушки, ковдри, квіти – все, вирвало вікно, валяється. Це катастрофа. Все покидали", – зі сльозами розповідає жителька Миколаєва.

Інша місцева жителька Любов у момент влучання ракети була у літній кухні. "Тільки занесла баклажки у кухню, гухнуло поруч. Ми заховались із сином у кімнату. Через 5-10 хвилин, тільки хотіла подивитись на вулицю, тут другий (приліт. – Ред.). І на кухні посипалось, все відірвалось, ворота у гаражі вирвало, вікно вирвало", – говорить жінка.

Любов очікує допомоги на відновлення за бюджетні гроші. Недавно вона тільки відремонтувала свою оселю, яка зазнала пошкоджень унаслідок попередніх обстрілів. "Нехай допомагають, ми тільки восени поміняли два вікна, а на літо хотіли зробити ремонт фасаду, дах треба перекривати, адже я за свої гроші підкривала, а цього разу взагалі знесло", – каже жителька Миколаєва.

Ще одна жителька Миколаєва Тетяна розповідає, що її будинок був повністю зруйнований. "Повністю немає будинку. Там ні вікон, ні дверей, стеля – навіть небезпечно, бо може рухнути у будь-який момент. Оце всі вікна були відірвані. Це вже чоловік закрутив болтами, щоб нам якось переночувати тут, нам йти немає куди, це наша єдина хатина", – говорить Тетяна.

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...