"Повний провал": Окупанти невдало сходили в наступ на Куп'янському напрямку (відео)

На Куп'янському напрямку російські окупанти втратили штурмову групу, яка намагалася прорватися в районі Синьківки. Штурм виявився невдалим, і окупанти зазнали великих втрат. Про це повідомляється в телеграм-каналі "Карты и стрелочки", який веде військовий експерт Ян Матвєєв, передають Патріоти України.

Він зауважив, що велику роль у відбитті штурмів відіграють міни і показав відео одного бою на цій ділянці фронту. "Доказ того, яку важливу роль відіграють зараз міни. Найпростіші протитанкові ТМ-62 та аналоги. Російська штурмова група з танками та БМП намагалася прорватися вперед на Куп'янському напрямку, швидше за все, в районі Синьківки. І що ми бачимо? Танк із тралом не поїхав далі першої мінної смуги, а решта так і не вирішила, що їм робити. Потрапили під удари дронів-камікадзе та підірвалися на інших мінах. У результаті повний провал, великі втрати техніки та особового складу", — написав він.

Він додав, що така ситуація буває і з української сторони, але ЗСУ зараз діють значно обережніше. "Щоб спокійно та надійно розмінувати смугу для проходу техніки, треба спочатку нейтралізувати розвідку та ударні можливості противника. Тобто придушити за допомогою РЕБ усі дрони в цій зоні. А ще потрібен щільний загороджувальний вогонь за позиціями, щоб не дати піхоті та найближчим розрахункам артилерії реагувати на атаку. Подивимося, як швидко струни почнуть видозмінювати тактику. Ось така, мабуть, зовсім не працює", — вважає експерт.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...